A jövő már a múlté!


A Microsoft a szerdán este megtartott Windows 10-es bemutatója keretében egy abszolút nem várt meglepő bejelentést tett. A cég ugyanis Microsoft Hololens néven bemutatott egy olyan viselhető fejpántot, ami a való világ elemeinek és a virtuális valóságban létrehozott hologramok kombinálásával egy kiterjesztett-valóság megteremtésére.

microsoft-hololens-hero--dyn--leadpic-new

A Google Glass és számos másik mostanában bemutatott vagy piacra kerülő szemüveg koncepcióját egyik pillanatról a másikra teljesen elavulttá tevő eszközt a Microsoft már évek óta fejlesztette, de hihetetlen módon mindeddig képes volt teljesen titokban tartani. Mindezt annak ellenére, hogy a fejlesztést a cég központjában, kvázi mindenki szeme előtt folyt.

microsoft-hololens-ui--dyn--fullwidth

 

A Hololens révén eddig elképzelhetetlen alkalmazásokat lehet majd létrehozni, de a már meglévő programok is egy teljesen új, mondhatni sokkal természetesebben kezelhető felhasználói felületet kaphatnak majd. Az eszköz segítségével az egész lakásunk, munkahelyünk virtuális vezérlőkkel lesz felvértezhető, amiket úgy kezelhetünk majd, mint ha ténylegesen is léteznének – annak ellenére, hogy persze valójában csak a számítógép, illetve a Hololens által keltett holografikus illúziók lesznek majd.

A Microsoft egyelőre nem árulta el, hogy a Hololens hogyan és mikor kerülhet majd piacra, de valószínűnek tűnik, hogy ehhez még további finomítások lesznek szükségesek.

Forrás: http://pcforum.hu