Ég veled egérpad, és ínhüvelygyulladás


Szeretjük a zsinóros egeret, harminc év alatt eléggé a szívünkhöz is nőtt, de azért ideje volt már, hogy jöjjön valami, amihez mondjuk nem kell egy egész asztal, és ugyanúgy lehet használni állva, vagy akár fekve is, mint ülve.

Erre lesz jó a Gest, amit most 150 dollárért (kb. negyvenezer forint) lehet megrendelni a Kickstarterről, és ha tényleg olyan jól fog működni, ahogy a tervezők állítják, akkor hamarosan már senki sem akar majd egérrel vacakolni (mondjuk a gémereket kivéve).

gest-mozgaserzekelos-kesztyu-5
Persze bennünk is felmerült a kérdés, hogy mi szükség egy ilyen kesztyűre, amikor a mozgásérzékelős technológia itt van a sarkon, de a tervezők erre egy elég csattanós választ adtak: mert jobb.

Egész pontosan arról van szó, hogy a Gestnél a kamera helyett különböző szenzorok érzékelik a mozgást, amit nagyjából úgy kell elképzelni, mintha eg hatalmas érintőkijelzőn dolgoznánk. Ez pedig nem csak gyorsabb, mintha a kamera jeleit kéne érzékelnie a gépnek, de egyelőre sokkal pontosabb munkát is tesz lehetővé, és a gesztusirányítási lehetőségek is sokkal szélesebbek.

gest-mozgaserzekelos-kesztyu-3

A Kickstarteren még tizenegy napig tart a kampány, az első kesztyűk kiszállítását pedig jövő év novemberére ígérik, így ha az elsők között szeretnél felugrani a sci-fi vonatra, akkor ne habozz.

gest-mozgaserzekelos-kesztyu-4

forrás